Lasihytti

Lasikylässä työskentelee
lasinpuhalluksen parissa taitavia ammattilaisia. Lasikomppanian työtiloissa Vanhassa hytissä saatat nähdä lasinpuhaltajan työssään, ja voit jäädä seuraamaan työskentelyä.
 

 

VANHA HYTTI

 

Useimmat Nuutajärvellä toimivista lasialan yrityksistä ja taiteilijoista valmistavat tuotteensa Lasikomppanian Vanhassa hytissä, jossa lasinpuhallusta saa seurata. Katso hytin sijainti kartasta. (linkki kartta-sivulle)

 

Hytissä ei puhalleta aivan joka päivä, joten varmista lasinpuhalluksen näkeminen varaamalla lasinpuhallusnäytös.

LASIKOMPPANIA

 

Lasikomppania, viralliselta nimeltään Nuutajärven lasitaitajat ry on vuonna 2003 perustettu lasialan yhdistys, joka ylläpitää Nuutajärvellä lasinvalmistuksessa tarvittavia työtiloja. Lasikomppania mahdollistaa laajat työskentelymahdollisuudet lasitaiteilijoille ja muotoilijoille. Ainutlaatuinen yhteisö tukee vahvasti alan kehitystä ja lasinvalmistustaitojen säilymistä Suomessa.

 

Yhdistyksen jäsenistö koostuu sekä pitkään lasin parissa työskennelleistä että alalle tulossa olevista tekijöistä. Osa jäsenistä valmistaa studiolasia, osa on suunnittelijoita ja taiteilijoita, jotka teettävät teoksensa ammattitaitoisilla lasinpuhaltajilla. 

Katso hytin sijainti kartasta.

 

Linkki: TIETOSUOJASELOSTE

 

Nuutajärven Lasikylä ​

Pruukinraitti 15, 31160 NUUTAJÄRVI​

nuutajarviglassvillage@gmail.com

Tarkemmat saapumisohjeet löydät  tästä linkistä, sekä aukioloajat täältä.

Tilaa uutiskirjeemme.

© Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö rf &

Nuutajärven Pruuki Kiinteistö Oy